• Stadsvilla’s Raadhuisstraat Ede

  Het project ligt langs de toegangsweg, de Raadhuisstraat, naar het centrum van Ede. Een unieke plangebied op het snijvlak van het vernieuwde stadhart en de natuur waarmee Ede geassocieerd wordt. De drie stadsvilla’s staan als vrijstaande objecten in het groen en sluiten aan op de bebouwing van de Raadhuisstraat. Zij passen door de schaalvergroting in het gebied waar de stedelijke allure versterkt is.

  Het plan

  De gebouwen zijn aan elkaar verwant in hun verschijningsvorm en materialisering. Door de wisselende positie tonen de gebouwen zich op hun eigen manier. De stadsvilla’s zijn als alzijdige objecten in het groen geplaatst. Er is geen voor- of achterkant.

  Vanuit het hart van de stadsvilla, de patio en tevens de entreehal, kunnen alle bewoners hun woning bereiken. De drie patio’s hebben een verschillende kleurthema’s en tonen zich elk op eigen wijze naar de straat.

  Onder de drie stadsvilla’s ligt één gezamenlijke parkeergarage voor de 58 appartementen die overdekt wordt door een grasdak met boomgroepen.

  anet goemans-raadhuisstraat ede anet goemans-raadhuisstraat ede anet goemans-raadhuisstraat ede anet goemans-raadhuisstraat ede  anet goemans-raadhuisstraat ede anet goemans-raadhuisstraat ede

 • Appartement Streksingel Hillegersberg Rotterdam

  Het ontwerp heeft een gedateerd appartement met vele kamers getransformeerd naar een ruimtelijke en lichte woning.

  read more

 • Groen hofje Ypenburg Den Haag

  Stedenbouwkundige ontwerp

  Het plangebied bestaat uit grote gesloten bouwblokken waarin verschillende hofjes liggen. Deze zijn met elkaar verbonden door een voetgangersroute. Elk hofje heeft zijn eigen karakter en kleur.

  Vanuit de omsloten ruimte van het groene hofje worden alle 28 woningen ontsloten. Het hofje is autoluw, wat rust en intimiteit mogelijk maakt. De gekozen dakvorm versterkt het intieme karakter. In de gevelwand is de individuele woning door de groene houten ‘erkers’ te herkennen.

  Het plan

  Het stoepje voor de woning geeft de bewoners een ‘privé-plek’ aan het hofje. De individuele invulling en gebruik van dit stoepje maakt het hofje levendig en zorgt voor sociale betrokkenheid.

  In de woning is de dakvorm in de entreehal zichtbaar door de vide. Dit maakt de entreehal zeer ruim(telijk). De eetkamer ligt aan de hofzijde om zo meer interactie mogelijk te maken tussen de bewoners en het hofje.

  anet goemans-ypenburg1 anet goemans-ypenburg2 anet goemans-ypenburg3   anet goemans-ypenburg6

   

 • Winkelpand Schiekade Rotterdam

  anet goemans - schiekade 07  anet goemans - schiekade 05    anet goemans - schiekade 01 anet goemans - schiekade 08

  anet goemans - schiekade 00

 • Woonhuis Schiekade Rotterdam

  De woning ligt de 1ste en 2de verdieping in een pand uit de 19de eeuw. In de oorlog is het pand beschadigd, waarbij vele originele details verloren zijn gegaan. De interne organisatie is rigoureus aangepast in de jaren 70.

  Het programma

  Naast het verbeteren van de indeling van de woning was het de wens om meer woonruimte te creëren en buitenruimte toe te voegen. Het pand heeft een diepte van 17 meter waardoor het ontbreken van daglicht in het midden van de woning een aandachtspunt is.

   Het plan

  • Licht in het hart van de woning brengen middels daklichten, vides en open trappen.
  • De interne routing van de woning aanpassen zodat de relatie tussen de verdiepingen sterker en ruimtelijker wordt.
  • Meer woonruimte maken door op het dak een abstracte doos terugliggend ten opzichte van de voorgevel te plaatsen.
  • Buitenruimte toevoegen aan de achtergevel.

   

  Foto’: Marike van Pagée – Bongaloo Factory te Utrecht

  anet goemans-woonhuis schiekade1 anet goemans-woonhuis schiekade2 anet goemans-woonhuis schiekade3 anet goemans-woonhuis schiekade4 anet goemans-woonhuis schiekade5

  anet goemans-woonhuis schiekade9