Stadsvilla’s Raadhuisstraat Ede

58 appartementen met parkeergarage

Het project ligt langs de toegangsweg, de Raadhuisstraat, naar het centrum van Ede. Een unieke plangebied op het snijvlak van het vernieuwde stadhart en de natuur waarmee Ede geassocieerd wordt. De drie stadsvilla’s staan als vrijstaande objecten in het groen en sluiten aan op de bebouwing van de Raadhuisstraat. Zij passen door de schaalvergroting in het gebied waar de stedelijke allure versterkt is.

Het plan

De gebouwen zijn aan elkaar verwant in hun verschijningsvorm en materialisering. Door de wisselende positie tonen de gebouwen zich op hun eigen manier. De stadsvilla’s zijn als alzijdige objecten in het groen geplaatst. Er is geen voor- of achterkant.

Vanuit het hart van de stadsvilla, de patio en tevens de entreehal, kunnen alle bewoners hun woning bereiken. De drie patio’s hebben een verschillende kleurthema’s en tonen zich elk op eigen wijze naar de straat.

Onder de drie stadsvilla’s ligt één gezamenlijke parkeergarage voor de 58 appartementen die overdekt wordt door een grasdak met boomgroepen.

anet goemans-raadhuisstraat ede anet goemans-raadhuisstraat ede anet goemans-raadhuisstraat ede anet goemans-raadhuisstraat ede  anet goemans-raadhuisstraat ede anet goemans-raadhuisstraat ede